Bij gevelrenovatie moet u denken aan de volgende werkzaamheden,
-het uitslijpen of uithakken van bestaand voegwerk (informeer naar de voor u beste optie).
-stralen of cleanen van uw gevel
-het aanbrengen van nieuw voegwerk naar keuze, in de kleur naar keuze
-zo mogelijk een beschermlaag aanbrengen (hydrofoberen) om uw gevel te beshermen én het vernieuwde aanzien van uw woning te verlengen.(tevens vochtwerend)
 
Door uw gevel te laten Impregneren (Hydrofoberen) kunt u problemen als vocht intrekken voorkomen en krijgt u tevens een beschermende laag op uw gevel die wél ademt maar niet verstik.
Wij werken met hoogstaand impregneermiddel van gerenomeerde fabriekanten die maar liefst 10 jaar garantie verstrekken op het door ons aangebrachte werk.

 

Het kan dus van groot belang zijn om een gevel te impregneren. De gevel zal dan geen water meer opnemen. Hierdoor heeft vuil dat in het water zit dus ook minder kans om zich te hechten. Omdat de gevel droog blijft, zal deze en grotere isolerende werking hebben zonder dat de ventilerende werking verloren gaat. Dit kan een aanzienlijke energie-besparing tot gevolg hebben. De gevel is na het impregneren eenvoudig te reinigen. Ook bij nieuwbouw is het aan te bevelen om de gevel te impregneren. Ook hier geldt dat de gevel schoner blijft en zoutuitslag wordt voorkomen. Zoutuitslag is de grote plaag voor veel nieuwbouw. Doordat de gevel teveel water op kan nemen worden de zouten uit de bakstenen en het voegwerk gedrukt. Door het impregneren krijgt water hier de kans niet toe omdat het niet in de gevel kan dringen.

Het resultaat is dus een mooie strakke gevel zonder vervelende vlekken. Het door ons gebruikte impregneermiddel is kleurloos en dus niet zichtbaar aanwezig op de gevel Doordat het middel diep intrekt in de gevel wordt het niet blootgesteld aan UV licht en blijft het vele jaren zijn veelbelovende werking behouden.

 

In de tekening hieronder geven wij nog even duidelijk de werking van het impregneren aan.

                

Langdurige weers- en milieu-invloeden kunnen leiden tot verzanding en verdroging aan het  voegwerk, verkleuring en poreusiteit van de stenen.Dit heeft als gevolg dat vocht de gevel  binnen trekt en doorslaat naar de binnenzijde en lateien laat roesten wat weer schade geeft aan de buitengevel.Bij gevelrenovatie worden alle schades die in de loop der tijd is ontstaan  hersteld door middel van het opnieuw voegen van de gevel, kapotte stenen repareren, lateien opnieuw ontroesten en behandelen en de gevel reinigen en waterafstotend maken.Op die manier wordt een gevel niet alleen verfraaid, maar tegelijkertijd bouwkundig weer als nieuw.